fbpx

Започва нова група за 2D/3D графика с OpenGL. Запиши се сега

Ако сте си задавали въпроса, какви технологии и алгоритми стоят зад компютърните игри и виртуалните светове, интерактивната графика е една от основните теми, с които трябва да се запознаете, за да получите желаните отговори.

Курсът ще ви представи основите на интерактивната компютърна графика. Ще ви въведем в това как функционира графичният хардуер (GPU) и как се пише графичен софтуер, по-конкретно през OpenGL API-то. Ще имате шанс да се запознаете и с програмируемите части на съвременните GPU-та, използвайки OpenGL Shading Language (GLSL). В рамките на курса ще бъдат разгледани също така основните математически концепции, които се използват за дефиниране и трансформиране на 3D модели; за дефиниране на свойства на материали и визуални/светлинни ефекти; и за моделиране на камери и синтез/растеризиране на изображения.

Завършилите курса ще могат да правят собствени интерактивни демота и апликации, ползвайки OpenGL и ще разполагат със стабилна основа за в бъдеще да продължават да се развиват в сферата на компютърната графика.

Дата: 19.09

Начало: 20:00

За повече информация: https://mgacademy.bg/services/2d3d-graphics-openglglsl/