fbpx

Какво означава да си Етичен Хакер

Етичният хакер или още известен като White Hat е компютърен специалист, който използва различни техники за проникване в компютърни системи, за да тества тяхната сигурност.

Етичните хакери, извършват тестове, с цел да намерят уязвимости в информационните системи в рамките на договорно споразумение.

Те използват различни методи на тестване, с които целят да гарантират, че информационни системи на компанията са достатъчно сигурни.

Методите са най-разнородни, включват използването на различни хакерски инструменти, които идентифицират уязвимости в системите.

За първи път етичено хакерство е използвано при оценка на сигурността проведена за военновъздушните сили на САЩ чрез „Multics opertating systems“. Авторите извършвали своите тестове така, че техните резултати точно да представят видовете достъп, които нарушител потенциално би постигнал.

Ако искате да научите повече за професията Етично хакерство, както и да научите ралчините методи и инструменти. които се изполват за Pen testing заповядайте на нашия курс – Етично хакерство и Сайбър секюрити

За повече информация – https://mgacademy.bg/services/ethical-hacking-cybersec/