fbpx

Мечтаете ли да бъдете Бранд Мениджър?

Мечтаете ли да бъдете Бранд Мениджър?

От 24 ноември, В MG Academy стартира сертификационна програма по стратегически бранд мениджмънт с продължителност 120 учебни часа. Програмата дава възможност на най-добрите да кандидатстват за позицията във водещи компании.

Също така един от всички записали се, ще получи безплатна стипендия за целия период на обучението.

Какво стои зад профсията Бранд Мениджър и какви ключови компетенции

трябва да притежава един добър бранд специалист ще ви разкаже Мария Василева, Ръководител на академията по маркетинкови комуникации в MG Academy.

Това е сравнително нова професия, кято се оказва е от стратегическо значение за бизнес развитието на компаниите.Новите пазарни условия и новте типове клиенти, изискват и налагат необходимостта от точно такава позиция в организацията, без значение нейния пазарен дял и големина.

Динамичните промени в нагласите на потребителите изместват фокуса на конкуренцията и вместо чисто ценова, тя е все по-силно емоционално ориентирана.

Ролята на Бранд мениджъра е да управлява тази емоционалност в полза на бранда. Тази конкурентна игра обаче изисква добре подготвен бранд специалист, който да е наясно с пазарните динамики и нуждите на потребителите, както и да се грижи за положителното преживяване на клиента преди, по-време и след продажбения процес.

Бранд мениджъра анализира как се възприема една марка на пазара и планира нейното позициониране в съзнанието и сърцето на потребителя.А битката за сърцето на клиента, не приклчва с продажбата, тогава едва започва, тогава започва истинската работа на бранд мениджъра.

Разработването на добри взаимоотношения с целевия пазар е от съществено значение за управлението на бранда, тъй като една успешна стратегия за брандинг ще създаде повече от една продажба и има силата да създаде лоялност по-силна от всяка лоялна програма.

Бранд мениджмънта е функция на маркетинга, която използва техники за увеличаване на възприеманата стойност на продукт или бранд във времето, създавайки емоционална връзка с бранда, продукта или дори с компанията.

…………………………………………………………………

Какви са ключовите компетенции на бранд мениджъра в една организация?

Добрия бранд мениджър трябва на първо място да обича бранда, който ръководи, да е сигурен в продуктите и услугите и да влага сърце в работата си. Останалите компетенции, като стратегичско аналитично мислене, креативност, организираност и внимание към детайлите са учат и изграждат с времето.

Каква квалификация е необходима за Бранд мениджър?

Бранд мениджърите трябва да са квалифицирани и да имат няколко години маркетинговия опит.

Точно за това в MG Academy, създадохме сертификационна програма, която да е с практическа насоченост и да обхваща всички необходими модули на обучение. Програмата е компилация от международно признати програми по маркетинг и е съотнесена спрямо българския пазар, за да е адекватна и курсистите да могат да заработят веднага на съответната позиция. Преминава се през практическа работилница по реални казуси, като се имитира реална работна среда на отдел Маркетинг.  В този си смъсъл програмата няма аналог в България.

Програмата стартира на 24.новември и е с продължителност 120 учебни часа.

Повече за програмата, бъдещите бранд мениджъри могат да научат тук:

https://mgacademy.bg/services/brand-manager/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *