fbpx

НЯМА МЕСТА

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА

Стандартна цена за всички семинари: 200 лв.

ЗАПИСВАНЕ ЗА ЕДИН СЕМИНАР

Стандартна цена за един семинар: 30 лв. /В основание за плащане, моля добавете темата, която искате да посетите/

Предстоящият курс ще започне на 24.02.2019г. – НЯМА МЕСТА

Курсът е с продължителност 32 уч. часа (по 40 мин.) разделени в осем последователни недели от 10:00 до 13:00 ч.

Максимален брой курсисти: 8

Лектор: Ралица Георгиева

  • За курса

    Ако имате бизнес, работите в IT или правен отдел, развивате се в сферата на маркетинга и предлагането на услуги, значи или обработвате лични данни, или ще Ви възложат организацията по обработка на такива. Истината е, че без значение с какво се занимавате сега, в един момент ще разберете, че има правила, които трябва да се спазват.

    Данните са активът на бъдещето и подлежат на все по- строг контрол. Примери за това са и възникващите множество скандали, които засегнаха дори и най- големите компании като Google, Facebook и Cambridge Analytica.

    От друга страна, въвеждането в съответствие с разпоредбите на GDPR е предизвикателство за всяка организация. От опита си знаем, че „големите“ предизвикателства често се състоят от по-малки такива. Затова и идеята на нашия курс е да научите как се постига съответствие с GDPR, чрез разглеждане и дискутиране на всяка отделна стъпка от процеса по синхронизация. В хода на курса ще бъдат използвани множество примери от практиката, диксутирани различни казуси, разгледани изискванията на КЗЛД, споделен опитът на национално и международно ниво, като за целта ще въведем и специалната секция „Направи си сам“!

    За да бъдем максимално полезни, ние решихме да представим обучението във формат на отделни семинари, всеки от които със символичен вход от 30 лева. Така ще можете да изберете кои да посетите, ще получите знания срещу минимално заплащне, а пък и ние ще успеем да овъзмездим труда си. За всички, който желаят да присъстват на всички семинари сме подготвили отстъпка и ще могат да присъстват при еднократно заплащане на 200лв.

    Очакваме Ви!

    С най- голямо удоволствие Ви каним да се присъедините към нашия GDPR отбор!

  • Програма

    Тема1: Основни задължения, въведени с GDPR.

    Ще разгледаме какво представлява GDPR и кога се прилага. Ще изясним кои данни са лични и кои чувствителни, както и какво е анонимизация и псевдонимизация. Ще очертаем всички фигури в защитата на личните данни, както и техните функции (администратор, обработващ, длъжностно лице по защита на личните данни, субект на лични данни и надзорен орган- КЗЛД). Ще дискутираме основните задължения за защита на личните данни, въведени с GDPR, и ще дадем практически насоки и примери за тяхното спазване.

    Тема2: Правни основания за обработка на лични данни.

    На този семинар ще научите какво представлява „съгласието за обработване на личните данни“, кога се използва и на какви критерии трябва да отговаря то. Ще разгледаме частен случай, когато носителят на лични данни е дете. Ще си изясним какви други правни основания за обработка на лични данни дава GDPR и в кои случаи могат да се използват те.

    Тема3: Как да изготвя и въведа Политика за защита/ поверителност на личните данни в моята организация?

    На този семинар заедно ще изработим Политика за защита/ поверителност на личните данни, като обърнем подробно внимание на всеки отделен елемент от нея, както и нейното значение.

    Тема4: Регистри за обработка на лични данни и обработка на данните на служителите в организация

    Ще научите как да изготвите регистри за обработка на лични данни, какво да съдържат и в какъв формат да бъдат те. Ще разгледаме взаимоотношенията администратор/обработващ и неговите служители. Ще научим кои са личните данни на служителите в организация и на какво правно основание се обработват те, както и как да процедираме с чувствителните данни на служителите на организацията, попадащи под специална защита.

    Тема5: Как да изготвя Data Protection Agreement за обработка на лични данни?

    На този семинар ще изработим Споразумение за обработка на лични данни между администратор и обработващ. Тук ще обърнем специално внимание на най- важните елементи, които трябва да присъстват в споразумението, като разгледаме всеки един от тях подробно, включително и всички възможности за срокове за съхранение на личните данни.

    Тема6: Права на субектите на лични данни и работа по техни запитвания.

    Ще разгледаме всяко едно от правата на субектите на лични данни: информираност, достъп до собствени лични данни, коригиране, изтриване, ограничаване на обработка, правото да бъдеш забравен, преносимост на данните. Ще опишем какъв е редът за отговор на техни запитвания, както и ще дадем няколко трика за добро общуване със субектите на лични данни.

    Тема7: Какви мерки се предприемат при нарушение на защитата на ЛД.

    Ще разберем в кои случи се уведомява КЗЛД и какви са сроковете и минимални изисквания към уведомлението и документиране на нарушението. Ще разгледаме и кога уведомяваме субекта на лични данни. Ще обърнем внимание и на механизмите за защита на лични данни „Privacy by design and by default“.

    Тема8: Синтезирано обобщение на всички теми, съобразено с нуждите на аудиторията.

  • Сертификат

    След успешно преминаване на сертификационната програма, всеки курсист получава серификат на MG Academy.

  • Начини на плащане

    Може да заплатите такса за този курс по следните начини:

    1. По банков път:
    • В основание, моля запишете имената си и курсът, който искате да посещавате.
    • IBAN: BG58FINV91501016876369
    • Клон: ПИБ – кл. София
    • Титуляр: ЕМДЖИ АКАДЕМИ ЕООД

     

    1. Плащане през каса на EasyPay и bpay
    • Кликнете върху бутон “Запиши се”;
    • Кликнете върху бутона „Add to Cart“;
    • В горния десен ъгъл ще видите количката Ви с продуктите;
    • Кликнете върху количката;
    • Изберете „Приключване на поръчката“, за да започнете процеса по записване и избора на начин на плащане;
    • За да завършите поръчката кликлнете „Поръчване“

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА

Стандартна цена за всички семинари: 200 лв.

ЗАПИСВАНЕ ЗА ЕДИН СЕМИНАР

Стандартна цена за един семинар: 30 лв. /В основание за плащане, моля добавете темата, която искате да посетите/

© Copyright 2017 MG Academy LTD