fbpx

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА 

Цена: 300 лв.

В момента няма предстоящи дати за този курс.

За запитвания може да ни пишете на [email protected]

Курсът е с продължителност 40 уч.часа (30 астрономически), разделени в сесии по 4 уч.часа.

Максимален брой курсисти: 8

 • За курса

  ПЪТ КЪМ УСПЕХА

   

  Ние всички мечтаем да бъдем успешни. И всички имаме своя, уникална представа за успеха. Независимо какви са нашите мечти, желания и цели, ние разполагаме с безкрайно много ресурси за тяхното постигане. Дори за тяхното надскачане! И всички тези ресурси са там, вътре в нас! Най-голямата ни пречка по пътя към успеха, каквато и форма да има той, е именно несъзнаването на тези ресурси и неспособността да ги управляваме.

  Път към успеха е поредица от практически семинари, които имат за цел да ни помогнат да опознаем себе си и другите по-добре. Ще разберем каква е разликата между съзнателни и подсъзнателни процеси. Ще научим как работи нашият мозък, какво му влияе и как можем да контролираме това. Ще се запознаем с нашите емоции и ще се срещнем с техники за контрол над тях. Ще се научим да си поставяме ясни и реалистични цели, докато мечтаем! Ще се научим и да използваме и да развиваме нашите сетива. Ще разберем как да “разчитаме” другите хора и какви техники да използваме в общуването си с тях, за да постигаме по-лесно целите си. Ще видим, че границите, които ни спират са изцяло в нашата власт и под наш контрол. Ще разберем защо винаги имаме избор и как да си създаваме такъв!

  Курсът има цел да предостави не просто полезна информация, но и много практически упражнения и техники, които могат да бъдат използвани винаги при нужда! Семинарите са с продължителност по 4 астрономически часа и се провеждат в малка група, което дава възможност за индивидуално отношение, а също и за упражняване на наученото с помощта на останалите участници.

  Заповядайте да опознаем заедно себе си и да тръгнем по пътя към успеха!

 • Начини на плащане

  Може да заплатите такса за този курс по следните начини:

  1. По банков път:
  • В основание, моля запишете имената си и курсът, който искате да посещавате.
  • IBAN: BG58FINV91501016876369
  • Клон: ПИБ – кл. София
  • Титуляр: ЕМДЖИ АКАДЕМИ ЕООД

   

  1. Плащане през каса на EasyPay и bpay
  • Кликнете върху бутон “Запиши се”;
  • Кликнете върху бутона „Add to Cart“;
  • В горния десен ъгъл ще видите количката Ви с продуктите;
  • Кликнете върху количката;
  • Изберете „Приключване на поръчката“, за да започнете процеса по записване и избора на начин на плащане;
  • За да завършите поръчката кликлнете „Поръчване“

Програма

 

Тема: Успех, провал, обратна връзка

Ще си поговорим за цената на успеха, за усещането да постигаш мечтите си и за обратната връзка по пътя към тях. Ще научим повече за факторите, които влияят на успеха. Ще разберем как ни въздействат емоциите и как работи подсъзнанието ни, когато не постигнем това, което сме искали. Ще се научим да поставяме “провалите” в рамка и да отнемаме тяхната способност да ни въздействат и да предопределят нашите бъдещи действия и нагласи.

Ще направим някои упражнения и техники, насочени към правилна адаптация спрямо ситуацията успех-провал, осъзнаване и анализиране на обратната връзка от всяко наше действие и решение. Ще разберем как да се учим от грешките си и да постигаме това, което искаме, стъпвайки на негативния опит, а не страхувайки се и бягайки от него.

Тема: Правилно определяне на целите

Ще си говорим за това какви са основните правила, които следват успешните хора, когато планират своите цели и какво всъщност представляват целите. Ще разберем дали е по-добре да бъдем повече целенасочени или повече мечтатели. Какво е разстоянието от мечтата до целта и кой е най-краткият път, по който можем да поемем. Как да разберем какво ни мотивира в живота и как да накараме нашите цели да работят за нас, докато ние работим за тях. Ще направим практически упражнения за определяне на целите, приоритизиране, организиране на действия, изграждане на навици. Всички тези практики имат за цел да ни помогнат да осъзнаем каква “лична карта” следваме, кои са най-важните неща за нас и кои са техниките, съответстващи на нашите нужди и модел на поведение, които можем да прилагаме, за да осъществяваме целите си.

Тема: Да се научим да учим

На този семинар искаме да Ви споделим тайната на нещо, в което ние силно вярваме – няма нещо, което не може да бъде научено! Ще си поговорим за начина, по който нашият мозък обработва информацията и как ние можем да влияем и да улесняваме този процес. Ще Ви разкажем за цикъла на ученето и за факторите, които предопределят неговия успех. Ще Ви покажем техники и практики, които ни помагат да осмислим процеса на учене. Ще направим упражнения, които ще ни помогнат да тренираме ума си и да научим подсъзнанието как най-ефективно да ни подкрепя в този процес. Ще разберем  и как можем да подобрим паметта си.

Тема: Сетивата – нашата най-силна връзка със света 

Всички знаем какъв безценен дар са нашите сетива! Чрез тях ние възприемаме света около себе си, останалите хора и дори самите себе си. На базата на своите сетива ние градим мнение, предпочитания, правим важни избори в живота си.

Но знаем ли какво всъщност представляват сетивата, какви сигнали ни изпращат те и каква роля точно играят в нашето общуване с околния свят? Какви са разликите между нас, хората, базирани на сетивата, които използваме? Именно за това ще си поговорим на този семинар. Ще се запознаем подробно с ролята на всяко от нашите сетива и с взаимодействието на всички тях помежду им. Ще разберем с какво нашите сетива ни правят уникални и ще се запознаем с упражнения и техники за подобряване на всяко едно от тях, за да бъдем по-осъзнати и по-успешни!

Тема: Опознай себе си, опознай другите

Ще си поговорим на една безкрайно важна тема: Колко различни сме всички ние! И ако досега това е било пречка да се адаптираме в дадена среда или да разбираме околните и да общуваме качествено с тях, то сега ще се научим как можем да променим това. Ще разберем как  условно да поставяме хората в групи, на базата на сходства в техния начин на мислене и на възприемане на света. Ще разберем какъв подход на общуване би съответствал най-много на човека срещу нас, според това в коя група попада. Ще получим нови познания и ценни съвети за това как да четем мисли и да вникваме зад стените, които хората често изграждат около себе си.

Ще Ви запознаем с различни упражнения и техники за разпознаване на различните типове хора и за  изграждане на правилен подход към всеки тип човек, който да съответства на нашите желания и цели.

Тема: Речта като компас

Тази тема е посветена на магията на думите. Ще си говорим за огромната сила и власт, която имат те над нас и над нашите събеседници. Ще разберем защо думите са толкова важно средство по пътя към всяка цел и защо те влияят толкова силно на всяко наше действие, решение или убеждение. Ще научим и какво прави думите толкова опасно оръжие. Ще разберем как да печелим с думи не само другите, но и себе си!

Ще направим практически упражнения и техники за разпознаване на различни речеви модели, които имат за цел да  ни направят по осъзнати в комуникацията с околните и в сигналите, които даваме на самите себе си. Ще Ви покажем и практики за постигане на цели и решаване на проблеми чрез писане.

Тема: Поставяне на рамки, преодоляване на граници 

Всички сме чували фразите: “да преодолееш границите си”, “да мислиш извън рамките” и други. Но какво всъщност представляват рамките и границите? Ние ще Ви помогнем да разберете каква точно е разликата между създаването на рамки и граници. Какви са бариерите, които трябва да преодолеем по пътя към успеха и как ние съвсем несъзнателно сами си създаваме повечето от тях. Как да ги преодоляваме и как да създаваме градивни рамки на желанията и целите си.

Ще направим някои упражнения и техники за преодоляване на бариери в нагласите и за поставяне на правилни рамки, с помощта на които можем да разрешаваме различни проблеми. Основно внимание ще отделим не само на създаването, но и на променянето на вече създадени рамки, с цел те да работят за нас.

Тема: Да имаш избор означава да създаваш алтернативи 

Колко често се случва да чуваме как някой казва “нямам избор”? А колко често си го мислим ние самите? А знаем ли всъщност какво представлява изборът и от какво зависи? Ще си поговорим за свободата да вземаме решения, базирани на осъзнати избори. Ще разберем защо винаги имаме избор и как да създадем алтернативи за такъв във всяка ситуация. Ще се научим как да правим това във всяка сфера от живота си и ще станем едни много по-позитивни и уверени в себе си хора!

Тема: Да овладеем чувствата, преди те да са завладели нас

Едно от нещата, които ни обединяват като хора, са именно емоциите. В една или друга степен ние всички сме емоционални и това е напълно нормално. Често обаче емоциите оказват твърде голямо влияние върху нашите решения, действия и поведение. И това влияние не винаги е положително! Ето защо с Вас ще си поговорим  за произхода на емоциите, за тяхната осъзнатост и за начина, по които влияят на всеки аспект от живота ни. Ще разберем как работи нашият мозък, защо някои хора лесно губят контрол, а други успяват да останат сдържани и логични дори и в най-кризисните ситуации. Ще научим от какво зависи нашето емоционално състояние и как ние сами можем да му влияем.

Ще се запознаем с различни техники за препрограмиране на подсъзнанието и за контролиране на стреса и емоциите.

Тема: Различните лица на подсъзнанието 

На този семинар ще научим каква е разликата между съзнателните и подсъзнателните процеси в нас. Все по-често чуваме да се говори за това колко важна е ролята на подсъзнанието във всеки аспект от нашето съществуване. Ще си поговорим защо е така и каква действителна власт има подсъзнанието над нашия живот и личност. Ще разберем също какво влияе на подсъзнанието и как можем ние да влияем на неговите възприятия и последващи сигнали. Ще се запознаем с различните герои на нашето подсъзнание. Ще научим в какви случаи подсъзнанието най-често играе ролята на наш враг и как можем да се сприятелим с него и да го превърнем в наш съмишленик по пътя към успеха. Ще направим практики, които ще ни помогнат да се научим да разпознаваме различните сигнали на нашето подсъзнание. Ще разберем защо на прага на всеки важен избор се чувстваме объркани и често ставаме жертва на “множеството спорещи гласчета”, които ни тласкат в различни посоки на действие. Ще се запознаем с техники за постигане на по-добър самоконтрол и самоанализ.

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА 

Цена: 300 лв.

© Copyright 2017 MG Academy LTD