time-management-introduction-basics

Управление на времето

Управление на времето

В ежедневие ти имаш прекалено много задачи или бездействаш. Оплакваш се, че нямаш време за нищо, но действително така ли е?

За да подобриш начина, по който управляваш времето си е необходимо да видиш къде губиш твоите 24ч. дневно. Да видиш колко от тях отиват за сън, храна, спортуване, работа, хоби и други действия. След като разграфиш един лист и запишеш цялата информация, виждаш къде отива време ти.

Времето трябва да се цени от теб, за да се оцени и от другите! Не си пропилявай таланта, гледайки телевизия или висейки в социалните мрежи. Забавлявай се с неща свързани с развитието ти като личност и професионалист.

Времето=Пари

Това е така, защото работиш и правиш богат някой друг, а не теб. Времето е най- ценния ти ресурс. Ти трябва да се научиш да го изразходваш качествено и в твоя полза.

Прахосници на време:

Гледане на телевизия

Гледане на спорт

Работа извън работно време

Стоене в социалните мрежи

Дребните неща от живота губят най- ценният ни ресурс. Това е така, защото ти просто правиш любимите неща без да си даваш сметка, че това време е пропиляно. Вместо да седиш пред телевизора или телефона ти можеш да правиш пари или други неща, за които уж нямаш време.

Ето няколко неща, на които е препоръчително да отделиш повече време:

Време за семейството, приятелите и половинките ни

Време за здравето ни

Време за личностно развитие и образование

Време е за изграждане на богатство и подобряване на финансовото състояние

Спри да казваш „Нямам време!“. Задай си въпроса „Как да намеря време за всичко?“. Именно от този въпрос започва построяването на добра система за да управляваш ефикасно времето си.

За да научите повече за лиреството заповядайте на някое от нашите предстоящи обучения по “Мениджмънт и Лидерство”

https://mgacademy.bg/management-and-leadership/