tips-and-tricks-for-time-management

Управление на времето – time management

Времето е едно от най-ценните неща, които притежавате в живота, тъй като то никога не може да се върне. Впоследствие, едно от най-важните житейски умения, е овладяването и управлението на времето. В крайна сметка, управлението на времето е наистина управление на живота. За да успеете да го постигнете, е нужно да престанете да отлагате и да бъдете много дисциплинирани. Овладяването на управлението на времето не само увеличава производителността. То може да донесе и важни ползи за здравето. Когато времето се управлява разумно, това намалява стреса и подобрява цялостното качество на живота ви. Ако често се чувствате ужасно от ежедневното си натоварване или сте претоварени от сложността на проектите и задачите в живота си, това е вероятно, защото не сте усвоили напълно ефективно управление на времето. Има няколко полезни съвета, с които можете да подобрите вашият ‘time management’’:

-„to do lists”- чрез списъци може да приоритизирате своите задачи и също така да не пропускате нищо от ежедневния график.

-бъдете подредени – независимо дали вкъщи или на работното място, старайте се винаги да знаете къде точно се намират вашите

лични вещи, за да може по-бързо да се ориентирате, ако трябва нещо да се свърши спешно.

-бъдете концентрирани- за да подобрите управлението на времето си, се постарайте да се отървете от всички неща, които отвличат вашето внимание и ви разсейват.

За да научите повече за лиреството заповядайте на някое от нашите предстоящи обучения по “Мениджмънт и Лидерство”

https://mgacademy.bg/management-and-leadership/